Direct @ contact!
Enquêtes
Organisatie info
acties
Click here for more information about survivalrunning Mehr information uber survivalrunning Il benvenuto sul luogo dei Paesi Bassi di Survivalbond Survivalrun. In altre parole: Una lotta contro gli elementi (acqua, calore, vento ecc) in una zona naturale,!

Klik hier voor informatie over het Handige Boekje

Klik hier voor informatie over het boekje Jeugdtraining

Klik hier voor informatie over de ShirtShop van Eddy

Klik hier om survivaldiploma
Gebruikers Online
Gasten online: 2

Leden online: 0

Totaal aantal leden: 595
Nieuwste lid: Remivdgoes
Informatie - Boekje Jeugdtraining

Op 8 april 2011 is het boek “Jeugdtraining” gepresenteerd op de Algemene Leden Vergadering van de SBN. Het boekje werd als eerste overhandigd aan de personen die meegewerkt hebben aan de tot standkoming hiervan. (De namen van deze medewerkers worden in het boekje genoemd.) Daarna hebben alle aanwezigen dit boekje in ontvangst mogen nemen.


Het bestuur van de SBN is trots op leden die zich belangeloos inzetten voor een verder professionalisering van onze mooie sport. Samen de schouders onder een project zetten, zoals voor dit boekje, verrijkt iedereen die er aan meewerkt.Iedereen, die aan het tot stand komen van dit handzame en zeer informatieve boekje heeft meegewerkt, alsmede onze sponsor Dusseldorp, hartelijk bedankt!! 


Het bestuur vindt het boekje een aanwinst voor de survivalrunsport en heeft daarom besloten het breed te verspreiden. Organisaties, die lid zijn van de SBN, krijgen enkele gratis exemplaren om onder trainers of andere belangstellenden te verspreiden.

Afbeeldingen bij artikelen: jeugdboekje.jpg

Ter inleiding:

Er rust een grote verantwoordelijkheid op jeugdtrainers. In tegenstelling tot volwassen, die verantwoordelijk zijn voor hun eigen doen en laten, worden kinderen door de ouders aan de trainer toevertrouwd.
Specifieke informatie over jeugdtrainingen is in mindere mate voorhanden,vandaar dat de informatie in dit boekje met name gericht is op het trainen van jeugd. De survivalrunsport is een jonge sport waardoor er (nog) geen wetenschappelijk onderbouwd trainingsadvies beschikbaar is.
De survivalrunsport is zich op het moment stevig aan het ontwikkelen, zowel in de breedte (aantal deelnemende organisaties ) als in dediepte (professionalisering). De laatste jaren kent de SBN ook een grote groei van het aantalleden, waaronder veel jeugdige atleten.
Er zijn in Nederland en België veel autodidactische atleten en trainers die, eventueel in combinatiemet een professionele sportopleiding, in bezit zijn van specifieke survivalrunkennis. Zij doen voor zichzelf en met elkaar onderzoek naar de meest effectieve manier om hindernissen te nemen en de beste en snelste manier om een survivalrun te lopen.
De schrijvers van de hoofdstukken kregen, allen van uit hun eigen deskundigheid, de uitdagende taak deze specifieke kennis en ervaringen met betrekking tot trainingsmethodes te verzamelen. Vervolgens hebben zij de informatie gekoppeld aan bestaande theorieën en kennis van andere sporten, dit steeds in relatie tot de jeugd van acht tot achttien jaar.


De punten die in elk hoofdstuk de basis vormen zijn:

1. Met welke aspecten moet de(survivalrun)trainer rekening houden betreffende de lichamelijke, emotionele en sociale ontwikkelingen van jongeren en van uit het medische perspectief.

2. Welke specifieke risico’s en mogelijkheden zijn er voor jeugdige atleten?

3. Het vertalen van bestaande kennis van de trainingsleer naar survivalruntechnieken specifiekvoor de jeugd.

 

Bestellen:

Het boekje is te bestellen via de Jeugdafdeling.

Shoutbox
Je moet ingelogd zijn om shouts te kunnen plaatsen.

26-10-2017 21:39
Uitslagen Ede en Neede verwerkt!

22-10-2017 20:48
Voorlopige uitslagen 25e run in Neede. https://www.uvpon.
..g/2017/424

13-09-2017 10:13
Het seizoen is weer begonnen!!! De uitslagen van Steenbergen staan online! Zie de wedstrijdagenda pc

09-05-2017 13:54
Voorlopige uitslagen Oldenzaal gespot https://www.uvpon.
..g/2016/281

24-04-2017 20:38
Oei... nog maar een paar plaatsen KSR, JSC of recreatief vrij bij de www.dronterlandru.
..

17-04-2017 19:43
voor de Survivalrun in De Knipe zijn in KSR, MSR en JSC nog een beperkt aantal plaatsen beschikbaar om de startgroepen aan te vullen

04-04-2017 19:54
Dronterlandrun teaser 21 mei https://m.faceboo...63
99641363

SBNprofiel login

LOGIN
persoonlijke
SBN profiel


Bovenstaande login is voor je persoonlijke SBN ledenprofiel!
De onderstaande login is ENKEL voor de website, het forum en de shoutbox! Dus NIET voor je ledenprofiel! Licentieaanvragen en gegevens wijzigen doe je dus via de bovenstaande login!
Inloggen
Gebruikersnaam

WachtwoordLid worden?

» Klik hier «


Wachtwoord vergeten?
Vraag hier om een nieuw wachtwoord.